4H- etäkerho

4H-etäkerho toimi maalis-toukokuu 2020 välisenä aikana. Löydät tältä sivulta tehtävät, joita etäkerhossa tehtiin. Tehtävät on jätetty tänne puuhavinkeiksi. Otamme tehtäväkuvia mielellämme vastaan  esimerkiksi whatsapilla numeroon 040 8378355 tai sähköpostilla seinajoki(at)4h.fi

Tehtävä 1

Piirrä lempieläimesi paperille ja väritä myös piirustuksesi. Leikkaa sitten lempieläimesi paperista ja liimaa se korttipohjalle. Jos haluat voit lisäksi koristella kortin esim. tarroilla. Valitse kenelle voisit lähettää tekemäsi kortin postissa. Voisitko lähettää kortin esim. isovanhemmalle, kaverille, tädille, sedälle? Kirjoita korttiin tervehdys ja ilahduta kortin saajaa! Muista laittaa postimerkki kirjekuoreen! 

Tehtävä 2

Joskus on kivaa päästää luovuus valloilleen ja näin syntyi palmu saarella, Pete-Kilpikonna ja Mansikka-Lehmä! Kuvat alla. Taideteokset myös maistuivat erityisen hyviltä ja olivat oiva välipala. Tämän etäkerhon aiheena onkin hauskat välipalat. Millaisia taideteoksia sinä tekisit?

Tehtävä 3

Metsäretket ovat kivoja ja lisätunnelmaa saa jos mukana on maukasta evästä. Metsäretkellä voi myös bongailla, mitä kaikkea luonnosta löytyykään. 

Etätehtävä:

1. Klikkaa auki pdf- tiedosto, josta löydät luontokuvan. Tulosta ja väritä kuva. Voit myös piirtää itse oman luontokuvan ja värittää sen. 

2. Tee yhdessä huoltajasi kanssa eväät ja lähtekää yhdessä metsäretkelle. Ota mukaan värittämäsi luontokuva ja bongailkaa yhdessä löydättekö kaikki kuvassa olevat asiat. Voit esim. ympyröidä ne asiat, mitä näette. Etsikää kiva paikka, missä voitte nauttia yhdessä eväät. Muista sään mukainen varustus! 

3. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta lähteä metsäretkelle, voit yhdessä huoltajasi kanssa tehdä kotiin sisälle majan ja voitte syödä siellä makoisat eväät. Tunnelmaa saatte jos laitatte luontoääniä soimaan taustalle. Voitte tarkastella luontokuvaa ja pohtia oletteko mahdollisesti aikaisemmin nähnyt metsäretkillä kuvassa olevia asioita. Voitte myös suunnitella metsäretken myöhemmälle ajankohdalle. 

4. Toivomme, että lähetät piirtämäsi/ värittämäsi luontokuvan Seinäjoen 4H-yhdistykselle tai voit ottaa myös metsäretkeltä kuvan, jonka voit lähettää meille. Tehtävä 4

Keväinen tervehdys! 

Tiedäthän sen ihanan tuoksun, kun kotona leivotaan ja kaiken kruunaa, kun saa maistaa leipomuksia. Tälläkertaa 4H-etäkerhossa leivotaan keksejä ja pääsiäistunnelman mukaisesti ne ovat pupukeksejä

Pupukeksit loihditaan murotaikinasta ja valmiin pohjan voit ostaa kaupan pakastealtaasta. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa itse murotaikinan.

Alla kuvat. Voit lähettää meille kuvan pupukekseistä! Otamme kuvia mielellämme vastaan!

Vinkki: Murotaikinasta saa kätevästi myös piirakkapohjan esimerkiksi mustikkapiirakalle! 


Tehtävä 5

Rakenna hyönteishotelli maito- tai mehupurkkiin

Tämä tehtävä on yksinkertainen ja hauska tapa rakentaa hyönteishotelli. Alla kuvia rakennusvaiheista. 

Tarvikkeet:

Maitotölkki, korsia esim. järviruoko ja koiranputki, sakset, narua

Tee näin:

 1. Leikkaa maitotölkki poikki kaatonokan alapuolelta.
 2. Leikkaa sitten kaksi maitotölkin vierekkäistä sivua noin neljä senttiä lyhyemmäksi kuin kaksi muuta sivua. Tölkkiin pitäisi näin muodostua ”harjakatto”, kun se on vaakasuorassa.
 3. Leikkaa korret maitotölkin lyhyempien sivujen pituisiksi. Korret kannattaa leikata niin, että niiden ns. solmukohdat jäävät toisesta päästä ehjiksi ja korsiin jää ikään kuin päätyseinä.
 4. Lado maitotölkki täyteen korsia.
 5. Kiinnitä tölkki tukevasti esimerkiksi puuhun. Heiluvasta talosta hyönteiset eivät niinkään pidä.

Huomioithan, että hotellin ripustaminen ei ole jokamiehen oikeus. On tärkeää muistaa, että hyönteishotelleja voi sijoittaa vain omistamalleen maalle, ei naapurin tontille eikä yleisille viheralueille tai kaupungin puistoihin.

Tehtävä 6

Käsinukke sukasta 

Löytyykö teiltä vanhoja, kuluneita, mutta puhtaita sukkia? Niistä valmistaa kätevästi hauskat käsinuket! Voit myös suunnitella, millaisen teatteriesityksen voisit esittää käsinukellasi esimerkiksi perheellesi. Kiva idea on myös lähettää videotervehdys käsinukella jollekin läheiselle. 

Tarvikkeet:

 • Vanhat, mutta puhtaat sukat tai muuta kangasta
 • Nappeja
 • Lankaa
 • Parsinneula
 • Sakset
 • Kangastusseja tarvittaessa (jos haluat piirtää käsinukelle esim. suun / viikset).

Tehtävä 7

Herkullinen pätkis-juustokakku

Tehtävä 8

Linnunpönttö

Tämän kevään viimeinen 4H-etäkerhotehtävä liittyy luontoon ja aiheena on linnunpöntön rakentaminen! 

Huomioitavaa etäkerhoon liittyen:

 • Etäkerhoon osallistuminen on vapaaehtoista 
 • Maksutonta
 • Kaikille avointa
 • Omakustanteiset materiaalit
 • Etätehtävät tehdään kotona yhdessä huoltajan kanssa ja huoltaja valvoo niiden turvallisesta suorittamisesta ja on vastuussa kerholaisesta