Kiinto -nuorten metsäyrittäjyyshanke käynnistynyt

13.9.2019
Kiinto -nuorten metsäyrittäjyyshankkeen tavoitteena on innostaa jalasjärvisiä ja peräseinäjokisia nuoria metsäalan yrittäjyyteen sekä lisätä nuorten kiinnostusta metsäluontoa kohtaan.

Hankkeessa koulutetaan nuoria taimikon varhaishoitoon, metsänviljelyyn sekä kannustetaan kokeilemaan 4H-yrittäjyyttä. Metsäalan toimijat auttavat nuoria ja työkohteiden tarjoajia kohtaamaan toisensa sekä ohjaavat nuoria työkohteissa työskentelyssä. Tavoitteena on kehittää toimintamalli, jossa nuorten koulutus metsätöihin, valmentaminen yrittäjyyteen ja 4H-yritysten perustaminen sujuu joustavasti asiantuntijoiden tuella myös jatkossa.

Hankealueena on Peräseinäjoki ja Jalasjärvi ja hankkeen toteutusaika on 1.8.2019-31.8.2020. Hankkeen toteuttavat Jalasjärven ja Seinäjoen 4H-yhdistykset. Leader Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri on myöntänyt hankkeelle rahoitusta EU:n maaseuturahastosta.

Hanke järjestää 4.12 Peräseinäjoella Metsäverotus & sukupolvenvaihdos metsätilalla -tilaisuuden. Lisätietoja tilaisuudesta ja hankkeesta täällä.