Turvallisuudesta huolehditaan

9.10.2020

Kaikessa 4H-toiminnassa noudatetaan erityisen tarkkaa hygieniaa ja huolehditaan osallistujien turvallisuudesta. 

4H-toimintaan voi osallistua vain oireettomana!

  • Huolehditaan, että kädet pestään aina 4H-tapahtumaan tultaessa sekä ennen kotiinlähtöä. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, wc-käynnin jälkeen, aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.
  • Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta.
  • Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.
  • Pidä yllä turvavälejä (1-2 m) kaikessa toiminnassa. Tarpeetonta fyysistä kosketusta vältetään (esimerkiksi kättely, halaaminen).

Jos joku sairastuu 4H-tapahtumassa (covid-oireet), oireinen henkilö siirretään välittömästi valvonnassa erilliseen tilaan odottamaan huoltajan saapumista. Sairastuneen tulee hakeutua viiveettä koronavirustestiin. Mikäli koronavirustartunta todetaan, tulee altistuneet jäljittää ja asettaa karanteeniin. Toiminnan järjestäjä on tällaisessa tilanteessa yhteydessä paikalliseen tartuntataudeista vastaavaan yksikköön lisäohjeiden saamiseksi.