4H-työapu

Tarvitsetko apua koti- tai pihatöihin, esimerkiksi siivoukseen, nurmikon leikkuuseen, pieniin kodin kunnostustöihin, haravointiin, lumitöihin tai kaupungilla asiointiin? 4H-työavulla helpotat arkeasi, työllistät oman alueesi nuoria, sekä tuet paikallista nuorisotoimintaa.

Työapu:

Työapu on tarkoitettu yhdistyksille, yrityksille ja yksityisille. Palveluun sisältyvät koti- ja pihapalvelu sekä kaikki muut palvelut mitä yhdistys voi tarjota kaupungille/ yrityksille/ yhteisöille (esimerkiksi lipunmyynti tapahtumassa, taloyhtiön nurmikon leikkaaminen, ikkunoiden pesu).

Työavun perushinta on 26,66 €/ h (sis. alv 24%).

Kestoapu:

Kestoapuun kuuluu esim. siivous- ja pihatyöt. Kestoapua on mahdollista saada, mikäli toimintakykysi on iän, sairauden tai vamman takia alentunut. Työstä tehdään aina palvelusuunnitelma ja tilaussopimus (palvelun tarve on säännöllistä).

Kestoavun perushinta on 21,50 €/ h, ja se on aina asiakkaalle arvolisäverotonta.

Mitä muuta on hyvä tietää?

Minimiveloitus sekä kestoavussa että työavussa on yksi tunti/kk. Lisäksi laskutetaan työntekijän matkakulut verohallinnon ohjeen mukaan. Tarvittaessa veloitetaan lisäksi siivousvälinekorvaus 13 €/kerta.

Molemmat palvelut oikeuttaa verotuksessa kotitalousvähennykseen. Kotitalousvähennystä voi hakea kotitaloustyöstä, joka tapahtuu omassa kodissa, omien vanhempien tai appivanhempien kodissa tai vapaa-ajan asunnossa. Lue lisää täältä.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Käytäntö:

Tilauksen jälkeen yhdistys ottaa yhteyttä työntekijään, joka puolestaan ottaa yhteyttä asiakkaaseen. Asiakas ja työntekijä sopivat keskenään työn tarkemmasta aikataulusta. Työntekijä täyttää tuntilistaa, jonka perusteella 4H-yhdistys laskuttaa asiakasta, maksaa työntekijälle palkan ja huolehtii lakisääteisistä työnantajavelvoitteista.

Työntekijät ovat pääosin 14-28 -vuotiaita, jotka ovat käyneet 4H-työapukurssin. Varsinaista alan koulutusta heiltä ei kuitenkaan odoteta, vaan kyse on aputehtävistä, joissa asiakas toimii työn ohjaajana.

Tilaaminen:

Tilaukset ja tiedustelut numerosta 040-837 8355 (arkisin klo 9-15) tai tilauslomakkeella.