4H-työapu

Tarvitsetko apua koti- tai pihatöihin, esimerkiksi siivoukseen, nurmikon leikkuuseen, pieniin kodin kunnostustöihin, haravointiin, lumitöihin tai kaupungilla asiointiin? 4H-työavulla helpotat arkeasi, työllistät oman alueesi nuoria, sekä tuet paikallista nuorisotoimintaa.

Työapu on tarkoitettu yhdistyksille, yrityksille ja yksityisille, joilla ehdot kestoapuun (ks. alla) eivät täyty tai työ on kertaluonteista. Palveluun sisältyvät koti- ja pihapalvelu sekä kaikki muut palvelut mitä yhdistys voi tarjota kaupungille/ yrityksille/ yhteisöille (esimerkiksi lipunmyynti tapahtumassa, taloyhtiön nurmikon leikkaaminen, ikkunoiden pesu).

Työavun perushinta on 24,00 €/ h (sis. alv 24%).

Kestoapuun kuuluu samanlaisia avustustehtäviä kuin työavussa (esim. siivous- ja pihatyöt), mutta se on tarkoitettu iäkkäille tai muuten säännöllistä apua tarvitseville asiakkaille, joiden kanssa työstä tehdään aina palvelusuunnitelma ja tilaussopimus (palvelun tarve on säännöllistä).

Kestoavun perushinta on 21,50 / h, ja se on aina asiakkaalle arvolisäverotonta.

Minimiveloitus sekä kestoavussa että työavussa on yksi tunti/kk. Lisäksi laskutetaan työntekijän matkakulut verohallinnon ohjeen mukaan. Tarvittaessa veloitetaan lisäksi siivousvälinekorvaus 13 €/kerta. Hintaan ei lisätä laskutuslisää.

Molemmat palvelut oikeuttaa verotuksessa kotitalousvähennykseen. Kotitalousvähennystä voi hakea kotitaloustyöstä, joka tapahtuu omassa kodissa, omien vanhempien tai appivanhempien kodissa tai vapaa-ajan asunnossa. Lue lisää täältä.

Käytäntö
Tilauksen jälkeen yhdistys ottaa yhteyttä työntekijään, joka puolestaan ottaa yhteyttä asiakkaaseen. Asiakas ja työntekijä sopivat keskenään työn tarkemmasta aikataulusta. Työntekijä täyttää tuntilistaa, jonka perusteella 4H-yhdistys laskuttaa asiakasta, maksaa työntekijälle palkan ja huolehtii lakisääteisistä työnantajavelvoitteista.

Työntekijät ovat pääosin 14-28 -vuotiaita, jotka ovat käyneet 4H-työapukurssin. Varsinaista alan koulutusta heiltä ei kuitenkaan odoteta, vaan kyse on aputehtävistä, joissa asiakas toimii työn ohjaajana.

Tilaukset ja tiedustelut numerosta 040-837 8355 (arkisin klo 9-15) tai tilauslomakkeella.