Ready4Bisnes –tapahtuma tarjosi nuorille mahdollisuuksia verkostoitumiseen

3.11.2017

Katja Myyryläinen, Kauppakamari
Katja Myyryläinen, Kauppakamari
Eeva Jussila, Into Seinäjoki
Eeva Jussila, Into Seinäjoki
Dita Nyman ja Valtteri Uotila, NY- ja 4H-yritysalumnit
Dita Nyman ja Valtteri Uotila, NY- ja 4H-yritysalumnit
4H-yrittäjä Aki Parviainen
4H-yrittäjä Aki Parviainen

Ready4Bisnes –verkostoitumistapahtuma järjestettiin Seinäjoen Rytmikorjaamolla 3.10.2017. Illan aikana yrittäjyydestä kiinnostuneet nuoret pääsivät TAT:in Yrityskylän tiloissa osallistumaan erilaisille toiminnallisille pisteille. Pisteitä olivat toteuttamassa Kauppakamarilta Katja Myyryläinen, Into Seinäjoelta Eeva Jussila ja nuoret yrittäjä-alumnit Dita Nyman (Dimeno Safety NY) sekä Valtteri Uotila (4H-yritys UotteriDesign). Kauppakamarin pisteellä aiheena oli bisnesmarkkinointi ja Into Seinäjoen pisteellä liikeideat laitettiin lentoon. Alumnien pisteellä keskusteltiin yhdessä nuorten kanssa siitä, millaista on olla nuori yrittäjä ja jaettiin kokemuksia. Nuoret pääsivät illan aikana myös testaamaan tiimityöskentelytaitojaan Pakopeli FindOut:in huoneissa. Yhteensä iltaan osallistui 25 nuorta.

Illan aikana 4H-liiton kehityspäällikkö Hilkka Näse palkitsi 4H-yrittäjä Aki Parviaisen 4H:n järjestämän valtakunnallisen kilpailun voitosta, jossa 4H-yrittäjät oli haastettu tekemään hyviä tekoja jotka sykähdyttävät. Aki palkittiin hyvästä teostaan 200 euron lahjakortilla hänen itse valitsemaansa liikkeeseen. Akin hyvänä tekona oli keväällä toteutettu joukkorahoituskampanja, jonka turvin hän pystyi lahjoittamaan linnun- ja lepakonpönttöjä Etelä-Pohjanmaan luonnonsuojeluyhdistykselle. Samalla Aki pystyi rahoittamaan oman verkkokaupan perustamista.

Seinäjoen Ready4Bisnes -tapahtuman tavoitteena oli tarjota yrittäjyydestä kiinnostuneille nuorille konkreettista apua yrittäjyyteen sekä vertaismentorointia nuorilta yrittäjä-alumneilta. Tapahtuman ideointipalaveriin keväällä osallistuivat mm. NY-alumni Dita Nyman ja 4H-yrittäjä Aki Parviainen, ja myöhemmin syksyn aikana tapahtuman suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat Minna Haasio, Aila Katila (YES Etelä-Pohjanmaa), Saila Ahola (Seinäjoen 4H-yhdistys) ja Dita Nyman. Tapahtuman taltioi Seinäjoen ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon opiskelija Sami-Pekka Pursiainen.

Tapahtuma oli osa Valtakunnallisen YES ry:n, Nuori Yrittäjyys ry:n ja Suomen 4H-liiton yhteishanketta, jonka rahoittaa Yksityisyrittäjäin säätiö. Ready4Bisnes-tapahtumia järjestetään tänä vuonna Salossa, Seinäjoella ja Kajaanissa. Tapahtumissa toisiinsa tutustumaan pääsevät nykyiset ja entiset NY- ja 4H-yrittäjät, muut yrittäjyydestä kiinnostuneet 13–28-vuotiaat nuoret sekä alueen YES Kummit eli jo työelämässä olevat kokeneemmat yrittäjät, jotka voivat neuvoa nuoria yrittäjyydessä ja auttaa heitä ottamaan seuraavia askelia yrittäjyyteen tai työelämään. Mukaan kutsutaan mukaan myös alueelliset Suomen Yrittäjien Nuoret yrittäjät sekä Uusyrityskeskuksen tai muiden vastaajien toimijoiden edustajia, jotta nuoret löytävät jatkossa oikeat verkostot ja palvelut yrittäjyyteen.

Kuvat: Sami-Pekka Pursiainen. Tapahtumasta julkaistu video löytyy täältä. Videon on kuvannut ja editoinut Seinäjoen ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon opiskelija Sami-Pekka Pursiainen.